سن ایده‌آل برای ارتودنسی

شاید فکر کنید که ارتودنسی فقط جنبه زیبایی دارد. نمی‌شود گفت که این تفکر اشتباه است اما اگر بدانید که داشتن دندان‌های کج علاوه بر اینکه روی لبخند و ظاهر شما تاثیر می‌گذارد، تاثیرات مخرب دیگری بر دهان و دندان شما دارد قطعا دیدگاهتان نسبت به ارتودنسی عوض خواهد شد.

عدم درمان دندان‌های کج با ارتودنسی و تراز نبودن صحیح دندان‌ها می‌تواند به بافت‌های دهان شما آسیب برساند، منجر به ترک خوردن، شکستن یا حتی پوسیدگی دندان‌ها شود. ناهماهنگی دندان‌ها هنگام جویدن، ممکن است مشکلاتی مانند مشکلات گفتاری، مشکلات قلبی و عروقی و سردرد ایجاد کند و در نتیجه روی سیستم‌های مهم بدن و سلامتی کلی تاثیر منفی بگذارد.

سن ایده‌آل برای ارتودنسی چه سنی است؟

کج بودن دندان‌ها می‌تواند در اثر عوامل مختلفی ایجاد شود؛ اما بیشتر مشکلات ناشی از الگوها رشد ناهماهنگ دندان‌ها و لثه‌ها در دوران کودکی و نوجوانی است. از همین رو توصیه می‌شود که در سن هفت سالگی، اولین مشاوره ارتودنسی کودک انجام شود، چراکه دندان‌ها و فک هنوز در حال رشد هستند و صاف کردن دندان‌ها راحت‌تر انجام می‌شود. البته در بیشتر موارد، توصیه می‌کنیم تا زمانی که دندان‌های دائمی به طور کامل روییده‌اند، که معمولاً در حدود سن ۱۳ سالگی است، برای شروع درمان تراز صبر کنید.

اصلاح دندان‌های کج هیچ محدودیت سنی ندارد؛ اما با بیشتر شدن سن باید قبل از انجام ارتودنسی، بررسی‌های لازم انجام شود. مثلا قبل از شروع ارتودنسی با بریس‌های نامرئی باید ابتدا دندان‌های از دست رفته جایگزین شوند یا در صورت نیاز از روکش، پل و ایمپلنت‌ها استفاده شود تا از جابجایی دندان‌ها پس از اصلاح جلوگیری شود. همچنین باید از سالم بودن لثه‌ها و حفره دهانی اطمینان حاصل کرد.

بیشتر بدانیم : آشنایی با دندان‌ها

افزایش سن و تغییرات دندان‌ها

افزایش سن بر روی دهان و دندان شما نیز تاثیر می‌گذارد :

تغییرات عصبی
ما به علائم حسی برای هشدار به خطرات احتمالی دندانی تکیه می‌کنیم. اما این رشته‌های عصبی با افزایش سن کوچک می‌شوند و ممکن است ما علائم آسیب دندانی را نادیده بگیریم. در نتیجه، امکان ایجاد ترک‌ها و شکستگی‌ها بیشتر می‌شود.

عقب‌نشینی لثه
باکتری‌ها، خشکی دهان و داروها می‌توانند با هم تعامل کرده و بافت‌های اطراف دندان‌های شما را به خطر بیندازند. شما حتی ممکن است دندان‌های خود را از دست بدهید.

شرایط زمینه‌ای
حساسیت شما به مشکلاتی مانند سرطان دهان با افزایش سن بیشتر می‌شود.

تا چه سنی امکان ارتودنسی ممکن است؟

هر کسی که دارای مجموعه کاملی از دندان‌های دائمی باشد، می‌تواند ارتودنسی انجام دهد. اما گاهی ممکن است شرایط به گونه‌ای باشد که ارتودنسی ممکن نباشد. این شرایط در زیر لیست شده‌اند:

از دست دادن دندان‌ها
اگر به هر دلیل دندان‌ها از دست رفته باشند، باید هنگام ارتودنسی مورد توجه قرار گیرد. گاهی اوقات، بهتر است به جای اینکه ارتودنسی کنید از دندان مصنوعی استفاده کنید.

بیماری پیشرفته لثه
اگر لثه‌های شما به طور قابل توجهی از دندان‌هایتان عقب‌نشینی کرده‌اند، متأسفانه آسیب ممکن است غیرقابل بازگشت باشد و دندانپزشک ممکن است بافت سالم کافی برای ادامه روش تراز کردن دندان‌ها نداشته باشند.

بیماری زمینه‌ای
برخی مشکلات سلامتی مانند دیابت مستقیماً بر دندان‌ها تأثیر نمی‌گذارند. اما می‌توانند عوارضی مانند زخم‌های باز و خونریزی را افزایش دهند. اگر با یک بیماری زمینه‌ای دیگر درگیر هستید، قبل از شروع درمان ارتودنسی، ابتدا وضعیت سلامتی خود را بهبود بخشید.

معرفی بریس‌های نامرئی

یکی از گزینه‌های محبوب برای ارتودنسی، بریس‌های شفاف و به اصطلاح نامرئی هستند. اگر از آن دسته افرادی هستید که دوست ندارید ارتودنسی‌هایتان دیده شوند، بریس‌های نامرئی بهترین گزینه هستند.

بریس‌های نامرئی، که اغلب با نام تراز‌کننده‌های شفاف یا اینویزیلاین (Invisalign) شناخته می‌شوند، یکی از محبوب‌ترین روش‌های ارتودنسی هستند که برای صاف کردن دندان‌ها به کار می‌روند. این نوع بریس‌ها برخلاف بریس‌های فلزی سنتی، تقریباً نامرئی هستند و همین ویژگی باعث شده است که بسیاری از افراد بزرگسال و نوجوانان به آن‌ها علاقه‌مند شوند. در زیر به توضیح جزئیات بیشتری در مورد بریس‌های نامرئی پرداخته شده است:

چگونه کار می‌کنند؟

بریس‌های نامرئی از مجموعه‌ای از تراز‌کننده‌های شفاف و پلاستیکی ساخته شده‌اند که به طور خاص برای دهان و دندان‌های هر بیمار طراحی می‌شوند. هر تراز‌کننده به تدریج دندان‌ها را به موقعیت مورد نظر حرکت می‌دهد. بیمار هر دو هفته یک بار بریس جدیدی دریافت می‌کند تا دندان‌ها به تدریج و به صورت مرحله به مرحله صاف شوند.

مزایا

نامرئی بودن: بزرگترین مزیت این نوع بریس‌ها ظاهر غیرقابل مشاهده آن‌ها است. این امر برای افرادی که نمی‌خواهند بریس‌های فلزی سنتی دیده شوند بسیار جذاب است.

قابلیت جابجایی: برخلاف بریس‌های ثابت، تراز‌کننده‌های شفاف را می‌توان هنگام خوردن غذا، مسواک زدن و نخ دندان کشیدن از دهان خارج کرد. این ویژگی باعث می‌شود که رعایت بهداشت دهان و دندان آسان‌تر باشد.

راحتی: بریس‌های نامرئی از مواد پلاستیکی نرم ساخته شده‌اند و بر خلاف براکت‌های فلزی، لثه‌ها و بافت‌های نرم دهان را تحریک نمی‌کنند.

    مدت زمان درمان

    مدت زمان درمان با بریس‌های نامرئی معمولاً بین ۱۲ تا ۱۸ ماه است، اما این زمان بستگی به شدت مشکلات دندانی بیمار دارد. در موارد پیچیده‌تر، ممکن است درمان طولانی‌تر شود.

    برای چه کسانی مناسب است؟

    بریس‌های نامرئی معمولاً برای افراد بالای ۱۴ سال که تمام دندان‌های دائمی آن‌ها رشد کرده است، مناسب هستند. این روش به ویژه برای بزرگسالانی که از ظاهر بریس‌های فلزی ناراضی هستند، محبوب است. اما، در هر صورت، مشاوره با دندانپزشک یا ارتودنتیست ضروری است تا مشخص شود که این روش برای فرد مناسب است یا خیر.

    هزینه‌ها

    هزینه بریس‌های نامرئی ممکن است نسبت به بریس‌های سنتی بیشتر باشد، اما این هزینه بسته به میزان درمان، محل زندگی و تخصص دندانپزشک متفاوت است.

    در حالی که تفاوت‌هایی در درمان ارتودنسی برای بزرگسالان نسبت به کودکان وجود دارد، ارتودنسی می‌تواند لبخند شما را بدون توجه به سن بهبود بخشد. اگرچه درمان ارتودنسی معمولاً در کودکان یا نوجوانان ساده‌تر است، هیچ وقت برای رسیدگی به سلامتی دیر نیست.هیچ وقت برای رسیدگی به سلامتی دیر نیست.

    اگر به دنیای دندان علاقه دارید، خواندن مقاله عصب‌کشی با زبان ساده به شما پیشنهاد می‌شود.

    این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

    2 دیدگاه برای “سن ایده‌آل برای ارتودنسی

    1. اشتراک‌ها: همه چیز درباره اصلاح لبخند - Trimedi

    2. اشتراک‌ها: قیمت کامپوزیت دندان - Trimedi

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *